Bike Fitting

Welke soorten bike fittings doen wij

Sizing / 15 minuten / inclusief bij aankoop van de fiets

Een een-op-een sesie resulteert in een maatadvies, passend bij jouw rijstijl, lichaamshouding en doelen.

Bike Set-Up / 45 minuten / 50 euro

We zorgen ervoor dat jouw zadelhoogte comfortabel is, zodat je gemakkelijk nok ke remmen en shifters kan. En waar gewenst kunnen stuurpen en/of zadel aangepast worden, in overleg.

Annual FIT / 1,5 uur / 100 euro

Na een jaar kan er veel veranderen wat van invloed kan zijn op je fietspositie. Je fiets wordt op deze manier aangepast naar jouw lichaam, door middel van een vernieuwde Retül bike fit.

Retül FIT / 2,5 uur / vanaf 200 euro

Na een uitgebreide beoordeling van je lichaam, worden de contactpunten van de fiets zo aangepast dat deze perfect bij je lichaam passen. Dit door middel van de meest technische geavanceerde bike fit technologieën ondersteund met Specialized Body Geometry producten. Hieronder worden alle stappen beschreven van de Retül FIT.

 

Retül Fit Services

Retül Fit is meer dan gewoon maar een Bike Fit, het is een manier om meer te weten te komen over je lichaam, de oorzaak van je pijntjes en kwaaltjes, en hoe je met een goede pasvorm je fietsdoelen kunt behalen.

Met behulp van de 3D motion capture-technologie meet het Retül-systeem nauwkeurig elke bewegingsgraad en millimeter van de afstand, zodat u en de fitter data krijgen ter ondersteuning van de keuzes die worden gemaakt tijdens de afstelling van uw fietsuitrusting en persoonlijke rijervaring.

 

Stap 1

Te beginnen met een pre-fit fysieke beoordeling, zal uw fitter rekening houden met de beperkingen van uw lichaam, eerdere blessures en pijnen, en uw doelen op de fiets.

+ VERHOOGD COMFORT

Ongeacht uw rijstijl, comfort is cruciaal voor de fietser als hij langere tochten maakt.

Stap 2

Van daaruit zal de fitter ervoor zorgen dat u op de fiets stapt (uw bestaande fiets of een Retul Fit fiets) om LED-markeringen op 8 anatomische punten van je lichaam te plaatsen die worden gevolgd door het Retül Vantage Motion Capture-systeem. Het Retül Vantage-systeem wordt gebruikt om real-time, driedimensionale gegevens van elke pedaalslag te verzamelen, waardoor een dynamische meting ontstaat.

+ LETSELPREVENTIE

De juiste positie zorgt ervoor dat je lichaam op de fiets is uitgelijnd, waardoor blessures worden voorkomen.

Stap 3

De real-time gegevens worden in de Retül fit-software verrekend, zodat de fitter naar de cijfers kan kijken en u in uw perfecte rijpositie kan fietsen.

 

+ PRESTATIE

Een optimale positie verhoogt niet alleen het comfort, het maximaliseert zowel kracht als uithoudingsvermogen.

Stap 4

Zodra u en uw fitter uw definitieve fietspositie hebben gekozen, maakt de fitter een digitale afdruk van uw uiteindelijke fiets afstelling met behulp van de Retül Zin-tool. De fietsgegevens en de metingen van de Zin-tool worden gegenereerd in een volledig fit-rapport dat u op elk moment na de aanpassing kunt raadplegen.

 

GEGEVENS. GEPERSONALISEERD.

Helpt rijders beslissingen te nemen met behulp van data.

Elke bike fitting wordt op afspraak gedaan

Maak een afspraak