100% Fietsbrillen

10 september 2018

Het Californische bedrijf 100% specialiseerde zich in de jaren '80 voornamelijk in brillen, helmen en goggles voor de motorcross. Ondertussen is hun aanbod ook uitgebreid naar het veldrijden en het wielrennen. Dankzij atleten zoals Peter Sagan, Sanne Cant en Mathieu Van Der Poel groeide het merk uit tot een grote speler op de markt van de sportbrillen.


De meest populaire 100% brillen in de wielersport zijn de Speedtrap, de Speedcraft en de Speedcoupe. Het nieuwste model uit de collectie, de Speedtrap, heeft een sterk gekromde lens. Deze biedt niet enkel een uitstekende bescherming, ook het zijzicht is optimaal. De lens is eenvoudig te verwisselen door het quick-release systeem. Ventilatie-openingen voorkomen aandamping van de lens aan de binnenzijde. De lengte van de beentjes kan je zelf regelen. Dit zorgt ervoor dat deze - vrij technische bril - voor iedereen een optimaal draagcomfort biedt.

De Speedcraft bestaat in twee varianten. De 'tall' variant heeft een iets grotere lens en twee ventilatiesleuven aan de onderkant. De 'short' variant heeft een iets kleinere lens, maar verschilt verder weinig van zijn grote broertje.

De Speedcoupe heeft twee afzonderlijke lenzen, waarin een ventilatiesleufje gemaakt is. Handig tegen aandampen, maar ook leuk om te zien. De bril krijgt hierdoor een futuristische uitstraling.

Kom alle modellen ontdekken in onze winkel.